könyvelőiroda Székesfehérvár | Deák Ferenc u. 39. fsz.2. |
Könyvelőiroda telefonszáma

Aktualitások

2020 évet érintő adóváltozások

Legfontosabb 2020 évet érintő adóváltozások - Emelkedik a minimálbér január 1-től 160.920 Ft, a garantált bérminimum 210.600 Ft lesz - Bevezetik a 4 gyermekes anyák SZJA mentességét - Emelkedik a főállású KATA ellátási alap ( az adó változatlan ) - Megszűnik a társasági adó feltöltési kötelezettség, viszont a helyi adó marad - Csökken a KIVA alapja 13 %-ról 12 %-ra - Mindent lát a NAV ! 2020 július 1-től általános kötelezettség lesz feltüntetni a vevő adószámát a számlán . Minden belföldi adóalany közötti ügyletekről adatot kell szolgáltatni az online rendszerben az Adóhatóság felé, függetlenül annak áfa összegétől. Ez azt jelenti, hogy az , aki áfa mentesen vagy fordított adóval állítja ki a számláit, annak is kell adatot szolgáltatni a jövőben. – elengedhetetlen lesz a számlázó program használata . Minden számla jelentéstételi kötelezettség alá fog esni. 20214 január 1-től kibővítik az adatszolgáltatási kötelezettséget a termékexportra és a közösségen belüli termék értékesítésre , valamint jelenteni kell 2021-től a magánszemélyek részére kiállított számlákat Ezen kívül a teljesítést követően a jelenlegi 15 nap helyett 8 napon belül kell majd a számlát kibocsátani. - Megszűnik a jelenlegi nyugdíj, eübiztosítási , és munkaerőpiaci járulék, főszabályként egységesen 18,5 % TB járulék lesz ( tehát változatlen ) - Egészségügyi járulék 7710 Ft-ra módosul. 3 hónapot meghaladó fizetési késedelem esetén a TAJ számot érvénytelenítik. - Visszterhes vagyonátruházási illeték terheli az átruházó felet a belterületbe vont ingatla értékesítésekor. Az illeték mértéke az ingatlan szerzéskori forgalmi értéke és az átruházás időpontjában megállapított értéke különbözetének 90 %-a - Mentesül a tranzakciós illeték alól a kincstár által vezetett számlák terhére történő fizetési műveletek, a magánszemélyek és a kincstár által állampapír-forgalmazás érdekében vezetett számlák között lebonyolított tranzakció

Vissza

Ajánlatkérés

könyvelési díjra

Amennyiben online szeretne ajánlatot kérni a Szignetta könyvelő iroda részéről könyvelésre, egy rövid űrlap kitöltésével ezt azonnal megteheti.

Ajánlatkérés könyvelő iroda szolgáltatásra

 

Új céget alapít?

Cégalapítás menete
Először válasszon könyvelőirodát, aki segítségül lesz Önnek abban, hogy minél gazdaságosabban működtesse cégét., segít megtalálni a megfelelő cégformát vállalkozásának.

Vállaljuk új cég alapítását konzultációval, teljes ügyintézéssel!

Új ügyfeleknek akció !!!!

Amennyiben a Szignetta könyvelő iroda könyvelési szolgáltatásait választja, az első havi könyvelési díjat elengedjük

*A feltételekről érdeklődjön a könyvelő iroda elérhetőségein!

 

Bérkalkulátor

A bérkalkulátor a mindenkori jogszabályok alapján a nettó bér, illetve a bruttó bér kiszámítására szolgál.

Bérkalkulátor

 

 

Elérhetőségek

Telefon: 22/501-557
Fax: 22/501-559
E-mail: info@szignetta.hu
Székesfehérvár, Deák Ferenc u. 39. fsz.2.
Szignetta könyvelőiroda Székesfehérvár, Budapest
könyvelőiroda
Székesfehérvár
Budapest V.